Adana’yı en iyi tanımlayan kelime “lezzet” olmalı. Metrekareye en çok kebapçı düşen şehrin mutfağı, Anadolu’nun en zengin yemek kültürlerinden birine sahip. Dolayısıyla Adana’ya bir gezi planlıyorsanız harika lezzetlerle buluşacağınız ve zamanda keyifli bir yolculuğa çıkacağınız eşsiz bir maceraya hazırlıklı olmalısınız. Adanalıların şehirleriyle ilgili önerilerini okuduğunuzda ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız. “Adana’da ne yenir?” ya da “Adana’nın tarihi yerleri nerelerdir?” gibi soruları yönelttiğimiz yerel halkın tavsiyeleri oldukça keyifli görünüyor. Adana Araç kiralama işlemi yapmak bu önerileri daha kolay keşfetmenizi sağlayacak en konforlu yolların başında geliyor. Adana araç kiralama işleminizi, Budget Adana araç kiralama ofisinden kolaylıkla yapabilirsiniz. Adana araba kiralama işleminin tamamladıktan sonra yapmanız gereken tek şey yola koyulmak.
Adana’da Ne Yenir?
Kebap cenneti Adana’nın yöresel mutfağının tartışmasız yıldızı Adana kebabıdır. Şırdan, kaburga kebabı, mumbar ve ciğer gibi et yemekleri de Adana denince akla gelen diğer başlıca lezzetler olarak sıralanabilir. Adanalılara göre ne yerseniz yiyin yanında mutlaka şalgam suyu içmeli, sonrasında bici bici isimli tatlıyı denemelisiniz. Adana’ya özgü bu lezzetleri Türkiye’nin ve hatta dünyanın farklı noktalarında denemiş olsanız da bu tatların anavatanında denenmesi gerektiğini kesinlikle göz ardı etmemelisiniz.
Adana’da Kahvaltı Nerede Yapılır?
Adana’da günün tüm öğünlerinde eşsiz deneyimler yaşayabilirsiniz. Ev yapımı doğal ürünleri ile muhteşem bir Adana köy kahvaltısı ile güne başlamak gününüze pozitif etki edecektir. Zengin mutfağı sayesinde bu şehrin her köşesinde ünlü lezzet durakları ile karşılaşmaya hazırlıklı olun!
Adana’da Yemek Nerede Yenir?
Adana’ya yolunuz düştüyse “Adana’da yemek nerede yenir?” sorusuna alacağınız yanıtlardan upuzun bir liste elde edebilirsiniz. Bu noktada öncelikli olarak keşfetmek istediğiniz lezzetler özelinde bir planlama yapmanızı tavsiye ediyoruz. Adana kebap, şırdan, ciğer gibi ünlü lezzetleri deneyimleyeceğiniz ve her bütçeye hitap edeceğiniz lezzet durakları bulabilirsiniz. Bunun için hem internetten detaylı bilgi edinebilir hem de bu mistik şehrin yerel halkına danışabilirsiniz.
Adana’da Gezilmesi Gereken Yerler
Adana merkeze yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Seyhan Baraj Gölü, şehirde doğayla buluşabileceğiniz göz alıcı noktalardan biri. Baraj ve çevresi, muhteşem günbatımı manzarası sebebiyle akşam saatlerinde oldukça kalabalık olabiliyor. Ancak manzaraya karşı koymak imkansız, bu deneyimin mutlaka yaşanması gerekiyor.
Merkeze uzaklığı 55 kilometre olan Kapıkaya Kanyonu da görülecek yerler listenizde olmalı. Adana merkezine yaklaşık 75 kilometre uzaklıktaki Anavarza Ören Yeri de Adanalıların önerdiği yerlerin başında geliyor. Şehir merkezinden bu eşsiz mekana gelirken aradaki mesafeyi gördüğünüzde Adana araç kiralama işlemi yaparak ne kadar büyük bir zaman kazandığınızı da fark edeceksiniz.
Ortadoğu’nun en büyük camilerinden biri olan Sabancı Merkez Camii, şehir merkezindeki gezinizin ilk durağı olabilir. Yeni bir yapı olmasına rağmen kısa zamanda şehrin sembollerinden biri haline gelen caminin ardından parkını da gezebilirsiniz.
Yeşilçam’a emek veren Adanalılara odaklanan Sinema Müzesi ve Atatürk’ün kaldığı Suphi Paşa Konağı da kesinlikle görülmeye değer! Farklı bir aktivite arayışındaysanız ve Adana’da denize girmek istiyorsanız şehre yaklaşık 91 kilometre uzaklıktaki Yumurtalık ya da 57 kilometre uzaklıktaki Karataş’ı tercih edebilirsiniz. Yaklaşık 80 km uzaklıktaki Mersin kumsallarının da oldukça rağbet gördüğünü belirtmek isteriz.
Adana’nın Tarihi Yerleri
Şehir merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Yılankale mutlaka görmeniz gereken tarihi yapılardan birisidir. Adana Kalesi olarak da anılan kale, Ceyhan Ovası’na hâkim bir tepenin üzerinde kurulmuştur. Klikya Ermeni Krallığı (1080-1375) döneminde Kral I. Levon’un inşa ettirdiği kale, şehrin en görkemli yapılarından biri olma özelliği taşır.
Hititler döneminde yapılan, Romalılar tarafından yenilenerek bugünkü görünümünü kazanan Taş Köprü ise Seyhan Nehri’nin boynundaki bir gerdanlığı andırır. Tıpkı Taş Köprü gibi Büyüksaat de şehrin tarihine ışık tutan yapılar arasındadır. Adana’nın çok kültürlü geçmişinin sembollerinden biri olan Bebekli Kilise ve Ramazanoğulları Beyliği döneminde inşa edilen Ulu Cami Külliyesi de görülmesi gereken noktalar arasına yer alır.