7 Mart İlkokulu'nda düzenlenen Okul Aile Birliği toplantısına, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar ve Özel Büro Müdürü Özcan Köse katıldı. Toplantıda, velilere hitap eden Acar, ilkokul çağının çocuklar için önemli bir dönem olduğunu vurguladı.

Acar, "İlkokul çağı; çocuğun oyunla, eğlenceyle okuma yazma öğrendiği, hayata alıştığı, sosyalleştiği, toplumsal kuralları tanıdığı bir dönemdir," diyerek, eğitim sisteminde bu yıl yapılan köklü değişiklikler hakkında bilgi verdi. Acar, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne geçiş yaptıklarını belirterek, "Yeni maarif modeliyle Bakanlığımızın hedefi, çocukları bilgiyle yüklemek değil, edindiği bilgiyi yorumlayan, hayatın içinde kullanan bireyler olarak yetiştirmektir. Bu süreçte sizlerin destekleri bu hedeflere ulaşmamızda bizlere yardımcı olacaktır," dedi.

Toplantıda, Okul Aile Birliği üyelerine de hayırlı olsun dileklerini ileten Acar, velilerin katkılarının eğitim sürecinde büyük önem taşıdığını ifade etti.

Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu toplantı, aileler ile okul arasındaki iletişimi güçlendirmeyi amaçlıyor.

Kaynak: Haber Merkezi