Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yıl dönümü yaklaştıkça, 28 Ekim ve 29 Ekim tarihlerinde okulların ve kamu kurumlarının tatil olup olmayacağı merak konusu oldu. Peki, 28 Ekim’de yarım gün mü tatil olacak? 29 Ekim’de resmi tatil var mı? İşte detaylar…

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Nedir?

29 Ekim, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümünü temsil eden Cumhuriyet Bayramı'dır. 29 Ekim 1923’te Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Cumhuriyet yönetimini ilan etti ve bu tarih her yıl resmi tatil olarak kutlanmaktadır. 2024 yılında da Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılı, coşkulu etkinliklerle kutlanacak.

28 Ekim Yarım Gün Tatil mi?

Resmi Gazete’de yer alan bilgilere göre, 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren okullar ve kamu kurumları yarım gün tatil yapacak. Yani 28 Ekim’de mesai öğleden sonra sona erecek. Bankalar, borsalar, PTT ve kargo hizmetleri de bu tarihte yarım gün çalışacak. Sabah saatlerinde hizmet vermeye devam eden bu kurumlar, öğleden sonra tatil kapsamında kapalı olacak.

29 Ekim’de Okullar Tatil mi?

29 Ekim, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle tam gün tatil olarak ilan edilmiştir. Bu tarihte okullar kapalı olacak ve resmi tatil kapsamında tüm devlet daireleri, bankalar ve özel kurumlar da hizmet vermeyecektir.

Özetle:

  • 28 Ekim: Yarım gün tatil. Saat 13.00'ten itibaren okullar ve kamu kurumları tatil olacak.
  • 29 Ekim: Tam gün resmi tatil. Okullar ve tüm kamu ile özel kurumlar kapalı olacak.

Cumhuriyet Bayramı'nın 101. yıl dönümü kutlamalarıyla birlikte, 28 Ekim yarım gün, 29 Ekim ise tam gün tatil olarak karşımıza çıkıyor. Tatil planlamalarınızı bu bilgilere göre yapabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi