Gümüşhane'de elektrik kesintisi | 27 Kasım 2023 Pazartesi günü hangi ilçelerde elektrik kesintisi yapılacak? sorusu bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından merak edilerek araştırılıyor. Detayları haberimizde sizler için derledik...

Gümüşhane'de 27 Kasım 2023 Pazartesi günü birkaç ilçede elektrik kesintileri yaşanacak. Peki, Gümüşhane'de elektrik kesintisi kaç saat sürecek? 

Elektrik kesintisi nedeniyle mağduriyet yaşamak istemeyen vatandaşlar Gümüşhane'de elektriklerin ne zaman geleceği ile ilgili Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ) elektrik kesintisi listesini araştırıyor.

Çoruh EDAŞ tarafından yapılan duyuruya göre 27 Kasım 2023 Pazartesi günü planlı bir kesinti yapılmayacak.

GÜMÜŞHANE'DE ELEKTRİK KESİNTİSİ İŞTE TAM LİSTE!

Önceki günlerde gerçekleştirilen çalışmalar;

İl İlçe Tarih Başlama Saati Bitiş Saati Kesinti Nedeni Kesintiden Etkilenecek Bölgeler
GÜMÜŞHANE SIRAN 25.11.2023 09:30 16:30 İşletme Çalışması TEKKE MAH. -
GÜMÜŞHANE SIRAN 25.11.2023 09:30 16:30 İşletme Çalışması KARACA MAH. -
GÜMÜŞHANE SIRAN 25.11.2023 09:30 16:30 İşletme Çalışması BİLGİLİ KÖYÜ -

ELEKTRİK NEDEN KESİLİR?

Elektrik kesintileri, elektrik sisteminin herhangi bir yerinde meydana gelen bir arıza veya sorun nedeniyle oluşabilir. Elektrik kesintilerinin en yaygın nedenleri şunlardır:

Ağ arızaları: Elektrik şebekesinde meydana gelen arızalar, elektrik kesintisine neden olabilir. Bu arızalar, trafoların veya iletim hatlarının arızalanmasından kaynaklanabilir.

Doğal afetler: Doğal afetler, özellikle fırtınalar, sel ve kar yağışı gibi hava olayları, elektrik kesintilerine neden olabilir. Bu afetler, elektrik hatlarına ve ekipmanlarına zarar verebilir.

İnsan hataları: İnsan hataları, elektrik kesintilerine neden olabilir. Örneğin, bir elektrik işçisinin yaptığı bir hata, elektrik kesintisine neden olabilir.

Terörist saldırılar: Terörist saldırılar, elektrik kesintilerine neden olabilir. Örneğin, bir terörist saldırısı, bir elektrik santralinin veya trafonun hasar görmesine neden olabilir.

Elektrik kesintileri, evlere, işyerlerine ve kamu hizmetlerine zarar verebilir. Elektrik kesintileri, insanların işlerini, okullarını ve günlük yaşamlarını etkileyebilir.

Elektrik kesintileri, elektrik şebekesinin güvenilirliğini ve güvenliğini artırmak için önlemler alınarak önlenebilir. Bu önlemler arasında, elektrik şebekesinin düzenli olarak bakımının yapılması, doğal afetlere karşı önlemler alınması ve insan hatalarının önlenmesi için eğitimler verilmesi yer alır.

PLANLI ELEKTRİK KESİNTİLERİ NEDEN YAPILIR?

Planlı kesintiler olası can ve mal kayıplarının önüne geçmek ve arz güvenliğini korumak için yapılan, enerjinin evinize ve işyerinize kesintisiz iletilmesini sağlayan bakım çalışmalarıdır.

Planlı kesintilerde bölgenin tamamı mevcut elektrik kesintisinden etkilenmeyebilir.

PLANLI KESİNTİLERDEN NASIL HABERDAR OLABİLİRİM?

Dağıtım firmalarının web sitelerinde planlı kesintiler ile ilgili bilgilendirme yapılır. Bununla birlikte 185 numaralı elektrik arıza hattı arandığında, bölgedeki dağıtım firmasının operatörüne bağlanarak planlı kesintileri dinlemek mümkündür. Bazı firmalar önceden planlanmış kesinti durumları için bildirim gönderen mobil aplikasyonları ücretsiz olarak yayınlamaktadırlar. Bu tür iletişim kanallarını kullanarak bölgenizdeki kesintileri öğrenebilirsiniz.

Editör: EDİTÖR - 3