Bu kapsamda 1 Temmuz-16 Ağustos 2024 tarihleri arasında açılan yaz Kur’an kursları Rize İl Müftülüğünce düzenlenen kapanış programı ile taçlandırıldı.

Yaz Kur'an Kurslarında binlerce çocuk Kur’an’la buluştu, dini bilgiler öğrendi, milli ve manevi değerlerin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle yazı en iyi şekilde değerlendirdi.

Çaykur Ziraat Camii bahçesinde düzenlenen kapanış programında kurslara aralıksız devam eden ve başarılı olan öğrenciler bisiklet, hediye çeki, kırtasiye seti, futbol ve basketbol topu gibi çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Programda çocuklar yüz boyama, ebru sanatı, zeka oyunları, olta oyunu, şut ve gol oyunu, el ayak denge oyunu, beceri oyunları, sek sek, voleybol ve ip atlama oyunlarıyla doyasıya eğlendiler.

Programa katılan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Burada bulunan herkes yazları Kur’an kurslarına giderek büyüyen bireyleriz. Bizler de bu şekilde yetiştik, büyüdük, değişik arkadaşlarımız oldu. Yaz Kur’an kurslarının en önemli özelliği sizlerin iradesiyle bu çocukların camilere gitmesidir. Çocuklarımız, Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaptığı güzel çalışmalar neticesinde camilere gidiyor, bizler de Belediye olarak her türlü desteği verme gayreti içerisinde bulunuyoruz. Yaz Kurslarından elde edilen kazanımların ve hediyeleşme kültürünün devamını diliyorum. Öğrencilerimizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyor, anne ve babalarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Yardımcısı Hatice Cemre İncesu konuşmasında çocuklarla bir arada bulunmanın mutluluk verici bir durum olduğunu ifade ederek, “Çocuklarımız bizim açımızdan çok büyük bir kıymete sahip. Onların ahlaklı, temiz ve dürüst bireyler olarak yetişmeleri çok önemli. Bize bu değerleri emreden bir dinin mensubuyuz. Bu kurslar sadece Kur’an öğrenilen birer mekan değil aynı zamanda çocuklarımıza bu hasletleri kazandırabildiğimiz, uygulamasını gösterebildiğimiz yerlerdir. Bu kurslarımızın konseptleri de çok değişti. Çocuklarımıza artık böyle güzel organizasyon ve etkinliklerle hitap edebiliyoruz. Bu yıl Sayın Valimizin önderliğinde Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerimizin katkılarıyla çok daha farklı organizasyonlar gerçekleştirildi. Çocuklarımız bu yazı dolu dolu geçirdiler. Bu anlamda başta İl Müftülüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese ve özellikle kurs hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı, “7 hafta süren eğitim neticesinde ilimizde 896 mekanda, bin 146 öğretici ile birlikte 16 bin 657 öğrenci kardeşimize yaz Kur’an kurslarında eğitim vermeye çalıştık. Bu yıl farklı bir ödüllendirme cihetine gidilerek Yaz Kur’an Kurslarına aralıksız devam eden ve kurs sonunda düzenlenen bilgi yarışmasında dereceye giren 59 kardeşimiz ile 4-6 yaş kurslarımıza devam eden 350 yavrumuzu ödüllendirme kararı aldık. Bu ödüllendirmeyi tamamen Rize Belediyemizin imkanları ile gerçekleştirdik. Rabbimizin birer emaneti, en sevimlisi, dünyadan göçüp gittikten sonra da kesilmeyecek amel kapımız olan çocuklarımızı din, vatan, millet ve bayrak sevgisiyle yetiştirmeyi yüce Rabbim hepimize nasip eylesin. İlk günden itibaren bizlere her daim destek veren başta Valimiz Sayın İhsan Selim Baydaş olmak üzere, Belediye Başkanımız Sayın Rahmi Metin’e, ÇAYKUR Genel Müdürümüz Yusuf Ziya Alim’e, bu yıl yaz kurslarında birlikte çalıştığımız paydaş kurum müdürlerimiz İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Tüfekçi’ye, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ramazan Öztürk’e, çocuklarını bize emanet eden anne babalara, öğrencilerimize ve özveriyle çalışan tüm personelimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Hediye takdiminin ardından öğrencilere dondurma, pamuk şekeri, patlamış mısır, soğuk çay, balon ve Diyanet Çocuk Dergisi dağıtıldı.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU