Genel

10-те туристически места на България

Нашата съседка България, една от най-интересните и красиви страни на Балканите, чака да бъде открита със своите исторически и културни богатства. Дотолкова, че нарастващият интерес към България през последните години извежда тази страна на преден план. Природните красоти на страната, историята, културните области, колоритните събития, накратко, всеки детайл е достатъчен, за да привлече хората. Искахме да изброим 10 задължителни дестинации за тези, които планират да посетят тази красива страна.

Abone Ol

София
София, която е и столица на страната, успява красиво да съчетае както традиционна, така и модерна структура на едно и също място. Има много места, музеи, историческо наследство, паркове и улици, които можете да посетите в София. София е населена от 7 век и има много богата история. Градът, който има население от приблизително 1,3 милиона души, е изключително оживено селище. Той е център на много културни изкуства и събития. Освен това, разположен в подножието на Витоша, този забележителен град предлага на посетителите си великолепен празник сред природата.

варна
Разположен на брега на Черно море, Варна е един от най-атрактивните морски курорти в страната в туристическо отношение. На варненските плажове хората могат да плуват в морето и да се разхладят, да релаксират в паркове и да прекарат спокойно време сред природата. Варна е известна и с много исторически и културни забележителности. Във Варна можете да посетите много важни туристически атракции за страната като Римските бани, Варненския археологически музей и Паметника Аспарухово.

Рилски манастир
Рилският манастир, кръстен на Рила планина, е един от най-големите и важни манастири в България. Манастирът е обект на световното наследство на ЮНЕСКО и датира от 14 век. Поради тази причина се смята за едно от най-важните исторически наследства на страната. Можете да имате възможност да видите много артефакти в музейната част на манастира.

Банско
Разположен в Пирин планина, Банско е често предпочитано място от ски ентусиастите. Защото тук се намира един от най-важните и големи ски курорти в страната. Туристите, които изживяват изпълнени с адреналин моменти със ски и сноуборд през зимните месеци, могат да се отдадат на туризъм, къмпинг и пикник през летните месеци. Освен това можете да посетите и туристически забележителности в Банско, като Национален парк Банско, връх Тодорка и връх Вихрен.

Замъкът Царевец
Замъкът Царевец, едно от най-важните исторически наследства на страната, е построен през 12 век и е оцелял до наши дни. Замъкът се намира точно на върха на Велико Търново. Тъй като това място някога е било столица на Второто българско царство, е възможно да видите много исторически руини. Замъкът и околностите му, които имат великолепна природна красота, привличат голямо внимание на туристите днес.

Белоградчишки скали
Белоградчишките скали се намират в Северозападна България и са обект на внимание на любителите на природата, включително и на популярната култура. До такава степен, че тези скални образувания са известни със странните си форми и размери и са били обект на много филми. Можете да посетите скалисти структури като Белоградчишките скали, Белоградчишкия замък и пещерата Магура и да наблюдавате отблизо тези интригуващи природни структури.

Казанлъшка котловина
Това място, известно още като "Розовата долина" в България, е известно с отглеждането на рози. Тази долина също е домакин на Фестивала на розата всяка година през май. Много туристи от страната и чужбина се интересуват от този фестивал. В долината има и места, които можете да посетите с удоволствие, като Казанлъшката роза, Паметника на Шипка и Тракийските гробници.

nasebar
Несебър, също разположен на брега на Черно море, е в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и е много популярен. Крайбрежният град Несебър привлича вниманието със своите дървени къщи, калдъръмени улици, църкви и музеи. Това е място, където туристите много обичат да посещават. Тук можете да видите и посетите исторически важни обекти като Археологическия музей в Несебър, църквата "Свети Стефан" и църквата "Свети Йоан".

Мелник
Мелник, най-малкият и най-очарователен град в България, се намира в Пирин планина. Градът е известен с производството на вино и е дом на много винарни. Този малък град е известен с производството на вино от 14 век. Отглежда се мелнишко грозде, уникален вид грозде за града, което се използва и за производството на световноизвестни вина. Мелнишките вина са много интересни с тъмночервения си цвят и пикантен вкус. За дегустаторите на вино Мелник е доста известен в този смисъл. В Мелник можете да посетите Музея на мелнишкото вино и да разгледате много забележителности на града, като Кордопуловата къща и Рогенския манастир.

Седемте рилски езера
Седемте рилски езера са една от най-популярните туристически атракции в страната. Намират се в Рила планина, между 2000 и 2500 метра надморска височина. Тези великолепни ледникови езера имат гледка, която ще очарова онези, които ги видят. Тези седем езера са съответно; Това са езерото Око, езерото Бъбрек, езерото Трилистник, Рибно езеро, Долно езеро, езерото Близнака и Малко езеро. Районът е изключително идеален за къмпинг, туризъм и правене на снимки.